Sernik na zimno-łatwy przepis

sobota, 5 lipca 2014

Sernik na zimno, prosty przepis:

-3 galaretki owocowe (jedna dopasowana do owoców, dwie dowolne)
-2 serki homogenizowane (waniliowe)
-miękkie owoce (truskawki, maliny, jagody,borówki lub z puszki ananas, brzoskwinia)

Bierzemy pojemnik najlepiej z pokrywką, nie musimy wtedy martwić się zapachem kiełbasy i sosu czosnkowego w lodówce. Wystarczy po lodach lub śniadaniowy.

Rozrabiamy galaretkę według przepisu, kiedy przestygnie wlewamy ją po pojemnika i dodajemy owoce,wstawić do lodówki, gdy stężeje, rozrabiamy dwie pozostałe galaretki w połowie wody podanej w przepisie. Kiedy ostygną dodajemy do nich dwa serki (można je zmiksować lub zmieszać trzepaczką. Wlać do pojemnika, odstawić do lodówki. Całkowity czas realizacji do dwóch godzin.

Smacznego.










Polub, jeśli lubisz słodkości.
                                                          

12 komentarze

  1. Najlepsze jest to co najprostsze :) Mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super wygląda!!! Trzeba zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proste, szybkie, bez pieczenia, jak zrobisz w foremce do babki będzie bardziej efektowne :)

      Usuń
  3. Ale prościzna, czyli tak jak lubię ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Po co spędzać godziny na przygotowywaniu deserów? Również lubię, szybko, prosto, efektownie :)

      Usuń
  4. Jutro taki robię! ;-) jak znajdę czas ;-)
    ...bo ogólnie w ciastach to kiepsko się odnajduje ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. robię tak samo:-)Wczoraj malemu na urodzinki też serniczka zrobiłam:-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Taka jestem zdolna, że nawet tak prostą rzecz schrzaniłam.

    OdpowiedzUsuń
  7. To ciasto jest jednym z moich najbardziej ulubionych i na pewno wypróbuje też ten przepis. Z reguły robi się je podczas lata ale ja tam je lubię przez cały rok. Jak dla mnie najlepiej smakuje z cienką galaretką wiśniową lub kawałkami owoców takich jak maliny, ananas czy kiwi. Sama robię taki prosty http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-pyszny-sernik-na-zimno/ ale jak kto lubi, też warto spróbować. A może ktoś robił sernik na zimno z granatem lub lici ?

    OdpowiedzUsuń